Chiftelute marinate

de nico15 in Porc, 7 Aug 2014 | 1366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g de carne de porc
  • 1-2 oua
  • 3 cepe
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • maghiran
  • faina
  • 1-2 felii de paine
  • putin lapte
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si piperam. 

Inmuiem feliile de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in compozitia de carne. Tocam jumatate din cantitatea de marar si o adaugam si pe aceasta in compozitia de chiftele. Adaugam ulei intr-o tigaie si trecem la modelarea chiflelelor, le trecem prin faina si le vom praji.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de ulei.

Coacem ardeiul si il vom curata, dupa care il vom toca marunt, restul de ceapa il vom toca marunt, rosiile se cresteaza li se va scoate cotorul si le vom blancha (blansa) dupa cateva secunde cand apa fierbe se vor scoate si se pun in apa cu gheata.

Dupa aceea luam doar pulpa si o tocam in cubulete. Punem in tigaie ulei, adaugam ceapa si usturoiul, cubuletele de rosie, ardeiul fasii, sare, piper, boia si maghiran si lasam sa fiarba.

Dupa ce a fiert luam de pe foc si blendam bine. Punem sosul rezultat din nou in cratita si adaugam chiftelutele lasand sa mai fiarba 10 minute.

Decoram cu chives.

Pofta buna! 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute marinate-0
Chiftelute marinate-1
Chiftelute marinate-2

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

08.08.2014, 11:01

Mmm vin la masa, ca prea gustose sunt!

nico15

nico15 1

08.08.2014, 21:30

HAHAHAH, te astept

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 15:03

Super sosul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!