Chiftelute marinate

de Criss in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2015 | 6364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftelute:
  • -500 g carne tocata pulpa de porc tocata
  • -1 ou
  • -1 cartof mare ras pe razatoarea mica
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri pesmet

Sos de rosii:

-1 cutie rosii in suc de rosii SunFood

-1 ceapa mica

-1 lingura ulei

-2 frunze de dafin

-sare -piper

-1 lingurita zahar

-1 lingurita otet

-marar

-o cana de apa

-1 lingurita faina

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi pe hartie absorbanta.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga rosiile pasate cu mixerul vertical si sucul de rosii. Se pun foile de dafin, sarea, piperul si zaharul. Fiindca am folosit rosii din conserva, sosul nu trebuie sa fiarba mult, in cateva minute e gata. Se adauga in final otetul si mararul verde tocat si faina desfacuta in putina apa. Se pun si chiftelutele in sos si se mai da un clocot si cam atat. Se servesc cu garnitura preferata (piure de cartofi, orez, paste).

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute marinate-0
Chiftelute marinate-1
Chiftelute marinate-2
Chiftelute marinate-3
Chiftelute marinate-4

COMENTARII (16)

Criss

Criss 1

18.08.2015, 20:15

Catalina L

Catalina L 1

18.08.2015, 20:59

ce bun

Rocsi

Rocsi 1

18.08.2015, 21:34

De foarte mult timp nu am mai mancat, sunt delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!