Chiftelute marinate cu piure de cartofi

de FlaviaD in Porc, 22 Iul 2013 | 2695 vizualizari

 

Aveam pofta de chiftelute marinate, asa ca am dat fuga la magazin si m-am aprovizionat cu carne tocata de porc proaspata si buna. Ca sa fac chiftelutele, pe langa carne tocata, am avut nevoie de doua oua, de marar, ceapa, usturoi si condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe de marime potrivita
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 ml de sos de rosii
  • faina neagra
  • ulei de masline pentru prajit
  • condimente
  • sare,
  • piper alb,
  • piper verde,
  • chilli si maghiran,
  • condimente de chiftelute – optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate cu piure de cartofi:

Am taiat doua cepe potrivite si jumatate de capatana de usturoi si le-am amestecat cu carnea tocata intr-un castron impreuna cu ouale, mararul proaspat si cu condimentele. Pe post de condimente am folosit sare, piper alb, piper verde, chilli si maghiran. Daca doriti, puteti adauga si condimente pentru chiftele.

Cand s-au omogenizat toate, am intins direct pe masa doi pumni de faina neagra, am luat cu mana cate o gramajoara din amestecul de carne tocata cu condimente si am dat fiecare gramajoara in parte prin faina. Chiftelutele se pot aplatiza usor cu palma daca dorim sa fie mai plate, iar daca le dorim mai rotunde, le lasam asa, fara a mai apasa cu palma pe ele.

Apoi am pregatit o tigaie cu ulei pe foc – ulei am pus suficient cat sa acopere fiecare chifteluta pana la jumatate – si am pus chiftelutele la prajit in ulei. Le-am lasat cat sa se rumeneasca cat de cat pe fiecare parte, dupa care le-am scos si le-am lasat pe o farfurie pana ce am pregatit sosul pentru marinata.

Pentru sos am avut nevoie de o ceapa pe care am taiat-o marunt impreuna cu jumatatea cealalta de capatana de usturoi si un ardei iute taiat marunt. Le-am prajit putin in ulei, apoi am adaugat sos de rosii cam jumatate de litru si am amestecat cu doua linguri de faina tot neagra. Am amestecat pana ce s-a ingrosat precum o budinca si am introdus chifteluetele in marinta.

Le-am lasat sa mai fiarba la foc mic circa 5-7 minute in sosul de marinata.

Am servit alaturi de piure de cartofi.

 Pentru mai multe retete si sa ne cunoastem mai bine ma gasiti pe blogul meu :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute marinate cu piure de cartofi 246644
retete culinare - Chiftelute marinate cu piure de cartofi 246645

COMENTARII (5)

Rocsi 1

22.07.2013, 20:22

Ai pregatit ceva pe placul meu

MotanLaOale 1

22.07.2013, 21:08

Valclaudia 1

22.07.2013, 22:01

super bine arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55