Chiftelute si legume la tava

de ianculubita in Curcan, 11 Mar 2013 | 1630 vizualizari

 

De multe ori fac aceasta reteta,e delicioasa si v-o recomand

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de curcan tocata
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • verdeata
  • sare, piper
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 buchet de brocoli
  • 2 oua
  • 100 ml smantana lichida
  • 200 g cascaval
  • rosii cherry
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute si legume la tava:

Din carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele;

Intr-un vas cu apa si putina sare punem la fiert doar pe jumatate cartofii si morcovul iar dupa ce i-am scos adaugam brocoli si-l oparim 2-3 minute.

Punem in tava chiftelutele, intercalam cu legumele taiate, deasupra rasturnam ouale batute si amestecate cu smantana si cascavalul ras apoi dam la cuptor 20 minute;

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

chiftelutele de carne pot fi inlocuite cu chiftelute de soia sau de dovlecei

2

de asemenea aceasta reteta se mai poate face cu resturi de friptura rece ramasa de la masa anterioara

3

legumele pot fi inlocuite cu orice alte legume, dupa preferinta

4

chiftelutele daca nu doriti sa fie prajite, pot fi puse in tava la cuptor 10 minute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210323
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210324
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210325
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210327
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210328
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210329
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210330
retete culinare - Chiftelute si legume la tava 210331

COMENTARII (14)

Panacris 1

11.03.2013, 20:15

Sim0na 1

12.03.2013, 21:39

bune, bune

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:41

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29