Chili con carne

de Brindusa in Vita, 5 Ian 2011 | 2999 vizualizari

 

a la Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g carne de vita, tocata
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingurita chimion (nu chimen!) praf
  • 1 -2 ardei chili uscati, tocati marunt
  • 3-4 cm baton de scortisoara
  • 1 conserva de rosii de 200 ml (sau 5 linguri pasta de tomate amestecate cu 200 ml apa)
  • 1 conserva mica de fasole rosie
  • 150 g rosii uscate, hidratate si conservate in ulei de masline (sau 2-3 rosii proaspete)
  • sare, piper dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa.
Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca
Adauga carnea si, la foc mare, las-o pana ce devine putin maronie
Mixeaza bine rosiile uscate (sau proaspete) cu un blender. Adauga-le in carne, impreuna cu conserva de rosii, batonul de scortisoara, putina sare si un pahar (cam 200 ml) de apa. Amesteca bine.
Da focul mic, acopera tigaia cu un capac cat mai etans si fierbe 1-2 ore. Daca sosul scade foarte tare, adauga putina apa.
In ultima jumatate de ora adauga fasolea rosie.
Se serveste cu garnitura de orez, sau paste.

 

COMENTARII (8)

MIUTA

MIUTA 1

06.01.2011, 11:59

-Miti-

-Miti- 1

16.01.2011, 16:03

de mult n-am mai facut! tu de unde te aprovizionezi cu chimion,ca eu m-am rugat de cineva sa-mi trimita tocmai din Tara Galilor!

adry88

adry88 1

07.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!