Chili con Carne

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 12822 vizualizari

 

Chili con carne este o mancare cu specific mexican si exista multe variante ale acestui preparat, dar elementele esentiale sunt carnea tocata, ardeiul iute, ceapa, usturoiul si rosiile. Era pe lista de asteptare de mult timp si nu inteleg de ce? :P Toate ingredientele imi plac foarte mult si trebuia incercata imediat ce am vazut reteta ...dar acum nu mai scapa, am sa pregatesc acest preparat cat mai des posibil.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lingurite chimen macinat
  • ½ lingurita chimen seminte
  • fulgi de chili dupa gust
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 2 frunze dafin
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica porumb
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con Carne:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare si piepr si lasam la foc mediu. Dupa cateva minute adaugam conserva de rosii, zaharul, foile de dafin si oregano. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet pana se inmoaie carnea. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea, adaugam fasolea si porumbul (pe care le-am scurs in prealabil de zeama din conserva) si mai lasam pe foc 15-20 minute.

In mod normal se serveste cu tortilla, dar la fel de bine merge si cu orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con Carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

deliciousflavours 1

22.06.2012, 10:27

alice_ciobanu 1

22.06.2012, 13:36

da mai...e tare bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elucubratiiculinare 1

22.06.2012, 14:47

e una din preferatele mele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chili con carne