Chili con Carne

de deliciousflavours in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2012 | 8491 vizualizari

 

Chili con carne este o mancare cu specific mexican si exista multe variante ale acestui preparat, dar elementele esentiale sunt carnea tocata, ardeiul iute, ceapa, usturoiul si rosiile. Era pe lista de asteptare de mult timp si nu inteleg de ce? :P Toate ingredientele imi plac foarte mult si trebuia incercata imediat ce am vazut reteta ...dar acum nu mai scapa, am sa pregatesc acest preparat cat mai des posibil.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lingurite chimen macinat
  • ½ lingurita chimen seminte
  • fulgi de chili dupa gust
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 2 frunze dafin
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 conserva fasole rosie
  • 1 conserva mica porumb
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con Carne:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare si piepr si lasam la foc mediu. Dupa cateva minute adaugam conserva de rosii, zaharul, foile de dafin si oregano. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet pana se inmoaie carnea. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea, adaugam fasolea si porumbul (pe care le-am scurs in prealabil de zeama din conserva) si mai lasam pe foc 15-20 minute.

In mod normal se serveste cu tortilla, dar la fel de bine merge si cu orez.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chili con Carne 167670
retete culinare - Chili con Carne 167671
retete culinare - Chili con Carne 167672

COMENTARII (29)

deliciousflavours 1

22.06.2012, 10:27

alice_ciobanu 1

22.06.2012, 13:36

da mai...e tare bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elucubratiiculinare 1

22.06.2012, 14:47

e una din preferatele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55