Chinese fortune cookies

de Xandrinne in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 748 vizualizari

 

by Andreea (andreeachinesefood)

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri,
  • 8 lingurite zahar,
  • 3 lingurite ulei,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • 1/2 lingurita esenta de migdale,
  • 8 lingurite faina,
  • 2 lingurite amidon,
  • 3 lingurite apa,
  • cateva ravase.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinese fortune cookies:

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul.

Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate o lingura de compozitie si turnam in tava, pe hartia de copt. Nivelam cu spatele lingurii compozitia pana obtinem un cerc cu diametrul de cca 5 cm.

Dam tava la cuptor, pentru 5 minute, sau pana incep sa se maroneasca marginile cercurilor. Am lucrat, dupa cum spune Andreea, cu cate doua ”cercuri”, deoarece se intaresc repede. Dezlipim un cerculet, cat este inca fierbinte, cu o spatula sau un cutit, il intoarcem pe partea care a stat lipita de hartia de copt, asezam pe mijloc ravasul indoit in doua si unim marginile fursecului, apasand, sa se lipeasca. Mulam fursecul pe marginea canii, cateva secunde. Continuam cu restul de aluat; fursecurile obtinute le asezam in cescute, cu deschizatura in jos, ca sa nu se dezlipeasca. Cand s-au uscat le transferam pe farfurie.

Devin mai crocante cu cat se pastreaza mai mult (inchise in cutii de metal).

 

RETETA IN IMAGINI

Chinese fortune cookies-0
Chinese fortune cookies-1
Chinese fortune cookies-2
Chinese fortune cookies-3
Chinese fortune cookies-4
Chinese fortune cookies-5
Chinese fortune cookies-6
Chinese fortune cookies-7
Chinese fortune cookies-8

COMENTARII (12)

Bunica 1

12.12.2014, 14:24

Tare mult îmi plac!

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:04

Multumesc!!

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:06

Cristina, buna idee, chiar nu m-am gandit sa prezint si idei de ravase; trebuie sa ma mobilizez un pic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20