Chinezoaica

de Xandrinne in Prajituri, 11 Oct 2015 | 1607 vizualizari

 

Una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 100 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • esenta de vanilie,
  • ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie.
Mixam bine pentru incorporare.

Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se incorporeaza in coca obtinuta anterior.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 de grade, pana coca se desprinde de marginea tavii (cca 20 de minute).

Separat mixam galbenusurile cu 100 g zahar. Cand blatul e aproape copt (dupa cele 20 de minute) scoatem tava din cuptor si glazuram prajitura cu crema de galbenus.

Coacem inca 8-10 minute, pana se intareste glazura. Lasam tava putin in cuptor dupa ce oprim aragazul, apoi radem peste prajitura calda ciocolata. Cata doriti.

Cand se mai raceste se poate taia, dupa preferinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chinezoaica 405537
retete culinare - Chinezoaica 405538
retete culinare - Chinezoaica 405540
retete culinare - Chinezoaica 405541
retete culinare - Chinezoaica 405543
retete culinare - Chinezoaica 405545
retete culinare - Chinezoaica 405547
retete culinare - Chinezoaica 405549

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

12.10.2015, 11:19

Vai de mine ce surpriza O preparam si eu acum.... 30 de ani

Rocsi 1

12.10.2015, 19:53

O prajitura ce ne-o pregatea mama cand eram copii

Xandrinne 1

15.10.2015, 23:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!