Chipsuri de cartofi

de RataciriCulinare in Mancaruri de legume, 3 Ian 2016 | 460 vizualizari

 

Nemultumit de chipsurile de cartofi din comert m-am hotarat sa incerc in bucataria mea modesta o portie de Chipsuri de cartofi, in doua variante.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de cartofi:

Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine.
Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei razatoare pentru feliat care se numeste Mandolina  . Dupa feliere condimentam cortifii cu sare, piper, rozmarin, boia de ardei iute si praf de usturoi, fiecare poate sa isi aleaga combinatia preferata de condimente.

Introducem chipsurile in cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 100 grade Celsius si ne apucam de sosul de mustar cu smantana.
Preparam sosul prin a amesteca 2 parti de smantana cu o parte de mustar, condimentam doar cu piper deoarece dorim sa pastram gustul pragnant de mustar.

Cartifii au fost asortati cu: ou fiert, telemea de vaca si sos de smantana cu usturoi/sos de smantana cu mustar.
Acest preparat nu se compara cu chipsurile din comert, are un gust bine definit, nu este plin de sare si este mai sanatos.

 

TIPS-URI

1

http://www.rataciriculinare.ro/chipsuri-de-cartofi/

RETETA IN IMAGINI

Chipsuri de cartofi-0
Chipsuri de cartofi-1

COMENTARII (3)

Gicuta69

Gicuta69 1

03.01.2016, 18:26

Super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.01.2016, 19:52

Rocsi

Rocsi 1

04.01.2016, 19:01

Zilnic as manca asa chipsuri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!