Chipsuri de casa

de asubana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2011 | 9210 vizualizari

 

Usor de facut si foarte gustoase. Se pot servi la bere sau sa le inmuiati intr-un sos se rosii picant sau cu usturoi etc.
In alte parti se mai nunesc si scovergi, tortilla si poate mai au si denumiri inportant ca astea de casa nu au E-uri.....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina strecurata
  • 1 cana cu branza sarata, burduf,telemea,etc.
  • 2 catei de usturoi facut mujdei
  • piper, boia iute, condiment pentru cartofi sau de care doriti dupa gust
  • chimen - 1 mana
  • apa 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie,

Se incorporeaza cu apa si se face o coca.

Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite.

Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante faceti-le mai subtiri si invers.

Sunt gata cand se rumenesc. Arata ca niste chipsuri.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chipsuri si snacks-uri Chipsurile au fost inventate de catre un bucatar american atunci cand un client al sau a refuzat o farfurie de cartofi prajiti pe motiv ca sunt mult prea grosi. Dorind sa il scoata din sarite pe oaspete, bucatarul a feliat cartofii foarte subtiri astfel incat sa nu poata fi mancati cu furculita, dar clientului i-au placut cartofii feliati astfel si de atunci “chipsurile” au devenit un fel de mancare savuros si des cerut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia