Chipsuri de casa

de asubana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2011 | 5720 vizualizari

 

Usor de facut si foarte gustoase. Se pot servi la bere sau sa le inmuiati intr-un sos se rosii picant sau cu usturoi etc.
In alte parti se mai nunesc si scovergi, tortilla si poate mai au si denumiri inportant ca astea de casa nu au E-uri.....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de faina strecurata
  • 1 cana cu branza sarata, burduf,telemea,etc.
  • 2 catei de usturoi facut mujdei
  • piper, boia iute, condiment pentru cartofi sau de care doriti dupa gust
  • chimen - 1 mana
  • apa 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus, puteti adauga si braza de vaca si mai adaugati sare in compozitie,

Se incorporeaza cu apa si se face o coca.

Sa fie un aluat de intins fara sa se prinda. Dati formele dorite.

Le preparati in ulei incins.Daca vreti sa iasa mai crocante faceti-le mai subtiri si invers.

Sunt gata cand se rumenesc. Arata ca niste chipsuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Chipsuri si snacks-uri Chipsurile au fost inventate de catre un bucatar american atunci cand un client al sau a refuzat o farfurie de cartofi prajiti pe motiv ca sunt mult prea grosi. Dorind sa il scoata din sarite pe oaspete, bucatarul a feliat cartofii foarte subtiri astfel incat sa nu poata fi mancati cu furculita, dar clientului i-au placut cartofii feliati astfel si de atunci “chipsurile” au devenit un fel de mancare savuros si des cerut.

RETETA IN IMAGINI

Chipsuri de casa-0
Chipsuri de casa-1
Chipsuri de casa-2
Chipsuri de casa-3
Chipsuri de casa-4
Chipsuri de casa-5

COMENTARII (9)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 18:03

mamaieelena

mamaieelena 1

22.03.2011, 12:06

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!