Chipsuri de casa

de Ramonaa in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari pentru prajit
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Curata cartofii si feliaza-i foarte subtire cu un curatator de legume sau un cutit foarte ascutit. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 3 mm. Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le asa cel putin 20 de minute (sau cateva ore bune in frigider), astfel incat cartofii sa elimine o parte din amidon.Scurge-i si usuca-i pe servetele de hartie. Pune ulei intr-o tigaie adanca, astfel incat sa ai cel putin 5cm de ulei, dar sa nu depaseasca jumatatea tigaii. Incinge uleiul pana cand acesta atinge 180C. Daca nu ai termometru, testeaza-l cu o felie de cartof. Daca atunci cand e pusa in ulei se formeza bule in jurul ei si sfaraie, inseamna ca uleiul e incins. Pune feliile de cartofi in uleiul incins, in mai multe transe, astfel incat sa nu aglomerezi tigaia. Prajeste-le timp de 4 minute.

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.05.2014, 18:41

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

15.05.2014, 22:02

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 10:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!