Chipsuri de mere

de lira in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 3185 vizualizari

 

Am vazut prin magazinele bio chipsuri de mere si tare ma batea gandul sa incerc sa fac varianta home made, asa ca aici e varianta mea

 

INGREDIENTE

  • mere cate vreti
  • zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de mere:




Merele se spala, se scoate cotorul de la fiecare din ele, dupa care se taie rondele.

Intr-o oala mai mica sau un ibric fierbem putina apa si scufundam fiecare felie de mar in apa fierbinte pentru a nu-si schimba culoarea, dupa care stergem feliile cu un servet de hartie.

Feliile de mere se pudreaza cu zahar si scortisoara si se pun pe tavitele de la aparatul de deshidratat.

Cine prefera varianta clasica, poate usca feliile de mere la cuptor. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se baga la cuptor la cea mai joasa temperata, verificand din cand in cand.

Eu o parte din mere le-am pudrat cu zahar, o parte le-am lasat simple.

Chiar daca am avut ceva timp de asteptat a meritat pentru ca au iesit foarte bune. Merge foarte bine cand vrei sa ai ceva de rontait, ca sa nu mai pui la socoteala ca sunt naturale 100% si sunt facute de manuta ta :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chipsuri de mere 41247
retete culinare - Chipsuri de mere 41248
retete culinare - Chipsuri de mere 41249
retete culinare - Chipsuri de mere 41250

COMENTARII (9)

lira 1

11.07.2010, 19:55

Sunteti tare draguti toti de aici, Nu am crezut ca o sa aveti niste brate atat de larg deschise

epurasha2bb 1

12.07.2010, 20:54

ce interesant!

Anamaria7 1

13.07.2010, 14:18

sanatos si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D