Chips-uri de porumb

de Antonia_Mindru in Mancaruri de post, 1 Dec 2014 | 1689 vizualizari

 

Desi nu am mai adaugat de mult o reteta noua pe site, am hotarat ca sa ma revansez. Asa ca..daca tot e post, am facut ceva foarte simplu si rapid, chips-uride porumb cu sos de rosii. Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede s-au terminat. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri faina de porumb
  • o ceasca de apa
  • un praf de sare
  • pentru sos:
  • bulion
  • sare
  • apa
  • piper
  • origano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chips-uri de porumb:

Cantitatile sunt mici, eu am facut doar cateva chips-uri, desi puteti mari cantitatile fara nicio problema. Peste faina de porumb se adauga sarea, se amesteca, iar dupa se pune apa (cam dupa ochi, pana cand se face precum un aluat sfaramicios). Se incinge ulei intr-o tigaie, dupa care se ia cate putin din amestec cu o lingurita si pe pun incet in tigaie, se intorc pe o parte si pe alta. Pe foc se lasa cateva minute, pana se fac aurii, dupa care se scot pe o farfurie cu servetel pentru a absorbi excesul de ulei.

Sosul, eu l-am facut pe baza de bulion (a iesit precum un ketchup), dar il puteti face cum vreti, sau chiar fara sos.

Pentru ca e o cantitate mica, eu l-am facut intr-o cescuta, asadar, intr-o cescuta se pun 3 lingurite de bulion, peste se pune putina apa, sare, piper, origano si alte condimente daca doriti. Se amesteca bine pana iese la consistenta dorita. Nu am sosiera asa ca am improvizat si l-am pus intr-un paharel pe farfurie.

Ca si durata, mi-a luat sub 15 minute, mai mult a durat prajitul.

Perfecte pentru un film. :D

Sper sa va iasa si astept poze si comentarii cu pareri.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a se lega mai bine compozitia de faina, puteti pune putin ulei (eu am pus)

RETETA IN IMAGINI

Chips-uri de porumb-0
Chips-uri de porumb-1
Chips-uri de porumb-2
Chips-uri de porumb-3
Chips-uri de porumb-4
Chips-uri de porumb-5
Chips-uri de porumb-6
Chips-uri de porumb-7

COMENTARII (2)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.12.2014, 18:21

Antonia_Mindru

Antonia_Mindru 1

03.12.2014, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!