Chiquita Banana (reţetă de post)

de simonacallas in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 1100 vizualizari

 

„Sunt Chiquita Banana şi am venit să vă spun acum: bananele se decojesc dar să ştiţi că nu oricum – când au pete cafenii pe coaja de un galben rafinat, bananele-s gustoase, pefecte de mâncat!”

Aşa suna un jingle din anii 1844, când Miss Chiquita Banana şi-a făcut debutul în public. Cântecelul, nu mai lung de două strofe, a fost compus cu scopul de a-i învăţa pe americani cum să decojească, să utilizeze şi să depoziteze bananele. La vremea aceea, banana era un fruct tropical exotic şi nu foarte larg cunoscut pentru consumatorii americani. Cântecelul era difuzat la radio de 376 de ori pe zi, în Statele Unite. Asta da, culturalizare a populaţiei:) A fost cea mai de succes reclamă muzicală din toate timpurile. Mai e de mirare că americanii au ajuns să iubească bananele atât de mult, încât le mănâncă şi cu pâine?... Chiquita Banana – suplă, cu fustă colorată şi un turban pe cap, se unduia în timp ce cânta şi explica cetăţenilor cu stă treaba cu tehnologia consumării bananei. Reţeta pe care o propun astăzi este una care aminteşte de Miss Chiquita Banana: banane cu fustă de ciocolată, înveselită de sprinkles multicolore şi cu un turban din unt de arahide. Un desert rapid şi savuros, preparat din numai 3-4 ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 banane (se caută unele cât mai puţin curbate)
  • 1 ciocolată de post
  • 2 linguri unt de arahide
  • pentru decor: ornamente de zahăr colorate, nuci sau alune zdrobite, fistic mărunţit, fulgi de cocos etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiquita Banana (reţetă de post):

Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare, să le avem la îndemână. Ciocolata o rupem în bucăţi cât mai mici şi o topim la cuptorul cu microunde (câte 5-10 secunde, apoi amestecăm şi tot aşa, până când se lichefiază). Ornamentele (eu am pus sprinkles multicolore, la cererea copiilor) le punem într-un bol/farfurie. Untul de arahide să fie la temperatura camerei. Pregătim o farfurie plată pe care punem hârtie de copt.

Decojim bananele şi înlăturăm capetele, în aşa fel încât, puse în picioare, corpul lor să stea în echilibru. Apucăm o banană de un capăt şi o scufundăm cu celălalt capăt în ciocolată, cam 1/3 – 1/2 (mi-a fost teamă să o scufund prea mult, ca să nu se rupă). Scurgem ciocolata în exces, presărăm sprinkles pe zona cu ciocolată, apoi aşezăm banana pe farfurie, în picioare. Procedăm la fel cu toate bananele si le punem la frigider, până când se întăreşte bine glazura de ciocolata (5 minute sunt suficiente).

Untul de arahide l-am pus într-un poş mic (se poate folosi şi o  pungă mică de plastic, tăiată la un capăt), la care am ataşat un vârf pentru decorat. Am pus în vârful fiecărei banane câte un moţ de unt de arahide, le-am mutat pe un platou de servire şi au fost gata de savurat.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiquita Banana (reţetă de post)-0
Chiquita Banana (reţetă de post)-1
Chiquita Banana (reţetă de post)-2

COMENTARII (10)

simonacallas 1

05.04.2014, 22:23

Caroline

Laura

Va multumesc mult, ma bucur ca va place

Rux 1

05.04.2014, 22:26

Wowww! Ce minunatie delicioasa!!!

simonacallas 1

05.04.2014, 22:40

Multumesc mult, Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04