Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel

de burdulea56 in Porc, 8 Oct 2010 | 3532 vizualizari

 

Chisatura, imi aduce aminte de copilarie, de vacantele de vara petrecute la bunica dinspre mama, intr-un sat de pe valea Tarnavei Mari, aproape de Blaj, mica Roma a Ardealului. Pe vremea aceea chisatura se facea din osanza, care era pastrata tot timpul anului pt a imbunatati gustul ciorbelor. Osanza se presara cu sare, se rula si se cosea, arata asa ca un sul de parizer, dar era alba. Din bucata aceea de osanza, se taiau bucatele mai mici si se facea chisatura pt ciorbe sau se intindea pe paine. Veti zice, cum sa mananci asa ceva? Eu zic si acum ca era mult mai sanatoasa, decat mezelul cu o sumedenie de E-uri.

 

INGREDIENTE

  • Slanina mai moale,
  • patrunjel verde,
  • ceapa alba sau rosie,
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel:

Pe un dog de lemn sau carpator, se marunteste patrunjelul, slanina, se amesteca bine, se adauga ceapa taiata marunt, se sareaza si gata! Se mananca asa cum vedeti intinsa pe paine cu rosii de gradina.

 

TIPS-URI

1

Se pregateste din slanina de porc de casa, mai moale si afumata.

RETETA IN IMAGINI

Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-0
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-1
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-2
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-3
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-4
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-5
Chisatura sau pasta de slanina, ceapa si patrunjel-6

COMENTARII (19)

burdulea56 1

10.10.2010, 21:21

Marieta, ai dreptate, e mai bine cu colesterol decat cu E-uri, dar daca se mananca rar nu faci nici din acela.

burdulea56 1

10.10.2010, 21:23

Cristinne, asa este, ai perfecta dreptate, la noi se fac haiosele cu osanza, sunt nemaipomenite, mereu proaspete.

adry88 1

20.05.2011, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41