Chocolate Cake

de Lavinia in Torturi, 1 Apr 2013 | 2121 vizualizari

 

Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !

 

INGREDIENTE

Blat:*3

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 g mascarpone
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Cake:

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.

Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.

Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.

Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.

Repetam operatiunea asta de 2 ori.

In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.

Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.

Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.

Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )

Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.

Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.

Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.

 

RETETA IN IMAGINI

Chocolate Cake-0
Chocolate Cake-1
Chocolate Cake-2
Chocolate Cake-3
Chocolate Cake-4
Chocolate Cake-5
Chocolate Cake-6
Chocolate Cake-7
Chocolate Cake-8
Chocolate Cake-9
Chocolate Cake-10
Chocolate Cake-11

COMENTARII (25)

iqphantom

iqphantom 1

02.04.2013, 12:07

frumos si gustos

Gabriela T

Gabriela T 1

02.04.2013, 13:52

Cum ai facut decorul de ciocolata(gratarul)As vrea si eu sa invat,e foarte frumos

 Lavinia

Lavinia 1

03.04.2013, 18:31

Multumesc
Cu ajutorul unui poche cu varf zimtat am trasat linii,e foarte usor !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!