Chocolate cake by Julia Child

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 3335 vizualizari

 

Este senzationala

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • · 114 grame unt
  • · 2/3 cana plus o lingura zahar
  • · 3 oua mari
  • · un praf de sare
  • · 150 gr ciocolata
  • · 2 linguri de rom sau cafea proaspat facuta
  • · 1/3 cana migdale macinate
  • · 1/4 lingurita extract migdale
  • · 3/4 cana faina de grau
  • Glazura
  • · 100 grame ciocolata
  • · o lingura rom sau cafea proaspat facuta
  • · 3 linguri unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake by Julia Child:

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.

Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.

Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu cantitatea  de zahar din cana .

Cand zaharul nu se mai simte adaugam pe rand galbenusul , mixand bine dupa fiecare.

Punem untul cu zaharul si galbenusurile deoparte si batem albusurile cu praful de sare si lingura de zahar .

In unt adaugam ciocolata ..atentie nu trebuie sa fie rece rece , este bine sa fie calduta . Amestecam bine si punem migdalele macinate , extrasul de migdale si o parte din albusurile batute.

Cu o spatula incorporam bine .

Punem faina , praful de copt si ceea ce a mai ramas din albusuri , si din nou cu spatula incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade

Faceti testul cu scobitoarea , dar in mijloc trebuie sa fie moale ..daca o sa-l coaceti prea tare isi schimba tesxtura .

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Pregatim glazura : Intr-un vas pe foc mic punem ciocolata , untul si cafeau sau romul si topim . Turnam peste blat si intindem astfel incat sa fie acoperit tot .

Eu am presarat deasupra fulgi de migdale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake by Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata