Chocolate crinkles

de mimmi in Prajituri, 29 Dec 2011 | 1406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao),
  • 60 gr unt,
  • 100 gr zahar tos,
  • 2 oua ,
  • 225 gr faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf copt,
  • un praf sare,
  • zahar tos si pudra pentru exterior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate crinkles:

Rupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de vanilie, scortisoara, un praf de sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Le amestecam, acoperim bolul cu folie alimentara si dam bolul la frigider peste noapte. Acest procedeu e foarte important, crapaturile apar tocmai din cauza diferentei drastice de temperatura dintre aluatul rece si cuptorul cald.  Acum trebuie sa ne miscam foarte repede.

Formam mingiute, pe care le dam prima data prin zahar tos, dupa care prin zahar pudra si le punem intr-o tava pe hartie de copt. Daca mingiutele s-au incalzit in palme mai dam tava la frigider pentru 5 minute. Dam tava la cuptor pentru maxim 10 minute, deoarece sunt fragede si moi se lasa la racit in tava, dupa care se pastreaza in cutii metalice.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chocolate crinkles 139214
retete culinare - Chocolate crinkles 139215
retete culinare - Chocolate crinkles 139216
retete culinare - Chocolate crinkles 139217
retete culinare - Chocolate crinkles 139218

COMENTARII (6)

Lorra 1

29.12.2011, 21:40

bun

MotanLaOale 1

29.12.2011, 22:16

Lau 1

04.01.2012, 20:31

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S