CHOIX A LA CREME

de silvi0ara in Prajituri, 16 Feb 2010 | 15190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 1 pahar lapte
  • 100g unt
  • 6 linguri faina
  • 4 oua
  • 1 lingura zahar
  • o priza sare
  • Pentru crema de vanilie
  • ½ l lapte
  • 4 oua
  • 60g faina sau amidon de porumb
  • 150g zahar
  • 4-6 plicuri zahar vanilat
  • 30g unt
  • o priza sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHOIX A LA CREME:

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte,untul,zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine(eventual folositi mixerul),apoi se ia de pe foc si se amesteca incontinuare pana ce amestecul devine omogen.Se lasa cateva minute sa se racoreasca,apoi se adauga pe rand cele 4 oua amestecand bine dupa fiecare ou.Se lasa sa se raceasca.Aceasta compozitie se pune intr-un pos si se formeaza mici gogosele care se pun pe o tava tapetata cu hartie pergament,la distanta intre ele(.Sau se pun cu lingutita).Se baga tava la cuptorul preancins la 200gC pana sunt coapte si rumenite frumos.Se scot din tava,se lasa la racit,apoi cu ajutorul unui cutit se taie un capacel,dar nu de tot,sa ramana prins intr-o parte.Se umplu gogoselele cu crema de vanilie,sau ciocolata,se orneaza cu putina frisca,se apleaca capacelul peste umplutura si se pudereaza cu zahar pudra.Se aseaza frumos pe platou.

Crema de vanilie:

Se bat ouale intregi cu zaharul,sarea si zaharul vanilat,bine de tot.Apoi se adauga faina si cate putin laptele,amestecand continuu,cu grija sa nu se formeze cocoloase.(folositi mixerul)Se pune vasul pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul.Se lasa sa se raceasca,apoi se umplu gogoselele

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - CHOIX A LA CREME 17665
retete culinare - CHOIX A LA CREME 17666
retete culinare - CHOIX A LA CREME 17668
retete culinare - CHOIX A LA CREME 17669
retete culinare - CHOIX A LA CREME 17670
retete culinare - CHOIX A LA CREME 17671

COMENTARII (2)

Rocsi 1

16.02.2010, 20:27

vreau si eu makr una mik mik...

Teo 1

16.02.2010, 22:08

dragutele, asteapta sa fie gustate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29