Choix-uri cu crema de vanilie

de Miha in Prajituri, 16 Aug 2009 | 10374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri Crem Ole
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix-uri cu crema de vanilie:

Choix-urile le-am preparat dupa reteta de eclere.


Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.



Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.


Interiorul il umplem cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic (se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta)


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choix-uri cu crema de vanilie 7049
retete culinare - Choix-uri cu crema de vanilie 7050
retete culinare - Choix-uri cu crema de vanilie 7051
retete culinare - Choix-uri cu crema de vanilie 7052

COMENTARII (4)

Miha 1

26.08.2009, 23:57

Ba o poti pune Anamaria,de ce nu?

Maria68 1

10.02.2013, 10:41

Delicioase choix-urile tale, Miha

Miha 1

10.02.2013, 14:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI