Choux a la crem

de ralu_ca in Prajituri, 14 Apr 2013 | 2821 vizualizari

 

Sunt preferatele mele, este pentru prima data cand le fac eu, dar prima oara am mancat acum 20 de ani..cand eram studenta...

 

INGREDIENTE

  • gogosele:
  • 300 ml apa
  • 1/2 pachet unt
  • 1 cana si jumatate faina
  • 4 oua
  • crema vanilie:
  • 3 oua
  • 1,5 l lapte dulce
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie
  • glazura:
  • 3 lingurite de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de lapte dulce
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru inceput am preparat crema de vanilie: intr-o cratita potrivita am amestecat  bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am lasat-o la racit, dupa care am adaugat zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Intr-o cratita am pus la fiert untul cu apa. Cand au inceput sa fiarba am adaugat faina, amestecand continuu si am obtinut un aluat care se dezlipeste de cratita. Am mai amestecat cateva minute, tot pe foc, pentru a se mai usca compozitia. Am dat la o parte cratita lasand amestecul sa se racoreasca, dupa care am inceput sa incorpozez ouale, unul cate unul.(Oul se adauga dupa ce se incorporeaza cel dinainte foarte bine in compozitie).

Cratita se introduce pentru aproximativ 1 ora la frigider.

Intre timp pregatim tavile cu hartie de copt. Cu o lingura potrivita incepem sa facem gramajoare ( nu prea mari ) pentru ca ele cresc destul de mult.

Tava se introduce la cuptorul care deja a fost incalzit si in appox 25 min gogoselele sunt gata.

Dupa ce s-au racit le taiem pe o parte si le umplem cu crema de vanilie, iar pe deasupra turnam glazura ( intr-un ibric am pus ingredientele si la foc mic lasam sa se formeze glazura )

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Choux a la crem-0
Choux a la crem-1
Choux a la crem-2
Choux a la crem-3
Choux a la crem-4
Choux a la crem-5
Choux a la crem-6
Choux a la crem-7
Choux a la crem-8
Choux a la crem-9
Choux a la crem-10
Choux a la crem-11
Choux a la crem-12
Choux a la crem-13
Choux a la crem-14
Choux a la crem-15
Choux a la crem-16
Choux a la crem-17
Choux a la crem-18

COMENTARII (11)

caramelita

caramelita 1

14.04.2013, 23:05

....ce gramaj are cana?

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:18

ralu_ca

ralu_ca 1

15.04.2013, 21:07

o cana normala de apa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!