Choux a la crem

de Laly in Dulciuri, 18 Apr 2010 | 7838 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUATUL PENTRU GOGOSI:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • un praf de sare

CREMA:

  • un plic de budinca de vanilie
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc.

Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina.

Se pune din nou pe aragaz si se mai mesteca putin pana se desprinde de pe vas.

Se lasa sa se mai raceasca putin,si cand este inca calduta (nu fierbinte) se adauga ouale unul cate unul,mestecand dupa fiecare.

Se pun cu spritul sau cu lingura gramajoare in tava tapetata hartie de copt.

Se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla,apoi se da focul mic.

Se coc pana se rumenesc usor.

CREMA:se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se umplu mai intai cu creama de vanilie,apoi se pune frisca.

Se orneaza cu zahar pudra sau dupa preferinta ori imaginatia fiecaruia.

                                             POFTA BUNA!!!

 

COMENTARII (7)

coco

coco 1

19.04.2010, 12:55

compozitia este pt. cate persoane?

Laly

Laly 1

19.04.2010, 22:53

Pai nu stiu pentru cate persoane.Familia mea este numeroasa cand vine vorba de ceva dulce,asa ca eu triplez poritiile.Ies o multime.

nadina73

nadina73 1

20.08.2010, 00:31

nici aici nu am pus furcileoare ce am facut ?cred ca eram indragostitale-am lasat acuma

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!