Choux a la creme

de nadina73 in Prajituri, 5 Sep 2010 | 6881 vizualizari

 

Am promis batatului care mi-a reparat calculatorul ca ma revansez cu ceva dulce ,cremos .............lui i plac tare mult dulciurile adica lui SORIN,iar rezultatal uitati ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • pt 4 portii:
  • 16 oua
  • 500 g faina
  • 1 litru de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 400 ml ulei
  • Crema:
  • 2 budinci de frisca
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • pep:
  • 2 linguri de faina
  • 200 lapte
  • Glazura :
  • ciocolata
  • unt
  • frisca
  • zahar pudra
Portii: 159
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune apa, uleiul si sarea la fiert, iar cand fierb se ia de pe foc si se pune faina. Se amesteca foarte bine, pana se ia de pe margine apoi se pun ouale pe rand si se amesteca bine pana se incorporeza bine toate ouale.

Se pune aluatul intr-un pistol sau o punga cu coltul taiat si se da forma ,se coc la foc maxim adica la 250 grade pana se rumesc

Se scot se lasa la racit apoi se umplu cu crema.

Crema:

Se face pepul prima data si apoi se lasa la racit ,adica se amesteca bine faina cu laptele se pune compozitia pe foc pana se ingroasa apoi se lasa la racit.

Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu pepul racit si budinca. Budincile  se dizolva in putin lapte dupa care  se pun in restul de lapte cald amestecat cu zaharul pe soba, pana se ingroasa bine si se lasa la racit.

Crema in final se amesteca bine  cu pepul racit, budincile si frisca batuta bine.

Se taie cate un capacel de la fiecare biluta sau gogosica cum vreti sa-i ziceti, se umple cu crema si se orneaza cu zahar pudra. Pitici au vrut si cu ciocolata si Sorin la fel asa ca am incercat sa impac si capra si varza.

Sincer, nu stiu cate mi-au iesit, dar au ramas si neumplute, cred ca jur de 150 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

gaby pana faci tu deschide geamudar hai ca am o ideie, fa ca poate sefu iti da acuma 100 de galbeniiiiiiii

nadina73 1

09.09.2010, 00:28

mena

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:15

hmmm...imi aduci aminte de copilarie ..mama facea cu gramada din astea ..nu maistiu cum se numeau ....dar sunt delicioase! ai 5
ar trebui sa cer reteta mamei ..sa fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din pudding cu biscuiti