Choux a la creme

de zaharia_mihaela2005 in Prajituri, 12 Ian 2011 | 3264 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de pe blogul "bucatarasele vesele"

 

INGREDIENTE

Pt gogosele
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 7 oua
  • sare
Pt crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 125 gr faina
  • zahar vanilat
Pt ornat
  • 400 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Pt gogosele

Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine.  Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se coc 15 minute la foc iute apoi se da focul mai mic si se mai coc 5 minute.

Pt crema

Ouale , zaharul si faina se amesteca si se subtiaza cu 200 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce a fiert se amesteca cu restul compozitiei, se pune si zaharul vanilatsi se fierbe in continuare pana se ingroasa.

Frisca se bate apoi se pune la frigider pana se raceste crema .

Se taie gogoselele ,se umplu cu  crema si frisca si la sfarsit se pudreaza .

sursa: bucataraselevesele.blogspot.com

 

TIPS-URI

1

cana pe care am folosito pt  a masura cantitatile la gogosele avea 150 ml

RETETA IN IMAGINI

Choux a la creme-0
Choux a la creme-1
Choux a la creme-2

COMENTARII (70)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 11:39

Cris2711

Cris2711 1

10.08.2012, 00:58

La multi ani Mihaela ani frumosi,sanatosi si plini de iubire si fericire iti doresc

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

10.08.2012, 14:18

Mersi mult Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!