Choux a la Creme

de Ela68 in Prajituri, 21 Feb 2013 | 30116 vizualizari

 

Pentru mine, este cel mai usor desert de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru gogosele :
  • 230 ml apa,
  • 130 ml ulei,
  • 130 gr faina,
  • 3 oua mari,
  • 1/2 lingurita sare.
  • Ingrediente crema :
  • 3 oua,
  • 80 gr faina,
  • 150 gr zahar,
  • 500 ml lapte,
  • 25 gr unt, zahar vanilat.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la Creme:

 Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul dupa care se amesteca. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine inglobat. Aluatul trebuie sa straluceasca si sa aibe un contur ferm. Fiind foarte moale, trebuie spritat. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se introduc in cuptorul incins, mai intai la foc iute, apoi la foc mediu, cca. 20 minute la 200 grade

Se scot din cuptor,se lasa la racit si se taie un capac. 

Galbenusurile, impreuna cu 50 gr zahar , 3-4 linguri de lapte si faina se amesteca pana nu mai are cocoloase. Se adauga treptat 250 ml lapte rece. Se pune la Bain-Marie. Se amesteca cu cun tel pana incepe sa se ingroase, apoi se adauga si restul de lapte fierbinte si untul. Se bate in continuare cu telul pana cand compozitia e perfect omogena. Se adauga zaharul vanilat si albusele batute cu 100 gr de zahar.

Se umplu gogoselele cu crema si frisca. Deasupra se aseaza capacul si se pot orna cu zahar pudra sau ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cand n-am timp sa prepar crema , folosesc crema de cremsnit de la Dr Oetker.

RETETA IN IMAGINI

Choux a la Creme-0
Choux a la Creme-1
Choux a la Creme-2
Choux a la Creme-3
Choux a la Creme-4
Choux a la Creme-5
Choux a la Creme-6
Choux a la Creme-7

COMENTARII (27)

Ela68 1

04.08.2014, 15:36

M-ai provocat la eclere

diaconta 1

04.08.2014, 16:12

pai du-te si fa )))

Lina24 1

23.12.2015, 08:14

foarte apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04