Choux a la creme

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 20 Feb 2010 | 2975 vizualizari

 

Reteta este de la teo.Am folosit-o de multe ori si este f buna!

 

INGREDIENTE

  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • -1 plic crema pentru prajituri
  • -250 ml frisca lichida
  • -250 ml lapte
  • -1 compot de visine/cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava.

Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!

Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic,frisca se bate tare si se umplu gogoselele,dupa le taiem cate un capacel.Se pune mai intai crema,apoi frisca,cate 2 visine din compot si capacelul.Le-am pudrat cu zahar.Sunt delicioase!

    POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux a la creme 18284
retete culinare - Choux a la creme 18285
retete culinare - Choux a la creme 18286
retete culinare - Choux a la creme 18287
retete culinare - Choux a la creme 18288
retete culinare - Choux a la creme 18289

COMENTARII (7)

ela 1

20.02.2010, 23:27

silvi0ara 1

21.02.2010, 22:44

adry88 1

07.07.2011, 11:20

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S