Choux a la creme

de ankyy in Prajituri, 12 Dec 2013 | 2909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 18 lg faina
  • 4 oua
  • putina sare
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca
  • 6 linguri de zahar
  • optional frisca si ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

 1. Se pun la fiert intr-o cratita apa, uleiul si praful de sare pana cand dau un clocot.
2. Se ia cratita de pe foc, se toarna faina cernuta toata odata si se pun inapoi pe foc.
3. Se amesteca energic pana compozitia devine omogena.
4. Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit.
5. Cand compozitia este complet racita se adauga cate un ou pe rand. Atentie! Pe rand! Cate unul! si se amesteca bine pana oul s-a incorporat in compozitie.
6. Se procedeaza la fel pentru restul oualor.
7. Se toarna compozitia intr-un pos si se realizeaza formele dorite pe o tava cu hartie de copt.
8. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc putin, aprox. 20 de minute, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
9. Intre timp se prepara budinca de vanilie (eu de data asta am facut budinca de ciocolata dar sunt mai bune cu cea de vanilie) si se lasa la racit.
10. Dupa ce sunt coapte cojile, se scot si se lasa la racit, apoi le umplem cu budinca si daca doriti si cu frisca. Iar deasupra se pot orna cu ciocolata topita sau cu zahar tos.
Daca nu se consuma in aceeasi zi se pastreaza la frigider.
Pofta buna ;)

 

COMENTARII (13)

ankyy 1

12.12.2013, 22:34

multumesc! saptamana viitoare le fac iar, va invit la degustat

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:43

babi5 1

25.01.2014, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D