Choux a la creme

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Ian 2014 | 13781 vizualizari

 

Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua

Crema:

  • 1,300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 sau 2 pilcuri zahar vanilat bourbon
  • 200 gr frisca batuta
  • zahar pudra ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Cojile:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea.

Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.

Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.

E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.

Se torn cu ajutorul unui pos.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.

Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.

Crema:

Un litru de lapte se pune la fiert.

Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.

Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.

Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.

Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Asamblare:

Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.

Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux a la creme 288171
retete culinare - Choux a la creme 288172
retete culinare - Choux a la creme 288173
retete culinare - Choux a la creme 288174
retete culinare - Choux a la creme 288175
retete culinare - Choux a la creme 288176
retete culinare - Choux a la creme 288177
retete culinare - Choux a la creme 288178
retete culinare - Choux a la creme 288179

COMENTARII (29)

Ligia Bxl 1

04.01.2014, 19:59

multumesc mult fetele

diaconta 1

05.01.2014, 20:36

super

Ligia Bxl 1

17.01.2014, 17:06

Dia multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D