Choux a la creme cu ciocolata

de LUK in Prajituri, 25 Ian 2011 | 2353 vizualizari

 

Cu dragoste pentru sotul meu..

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • un plic de budinca de ciocolata+450ml lapte pt a o prepara
  • un plic de praf de frisca+130ml lapte pt a o prepara
  • un plic de zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata cu lapte+3 linguri de lapte
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu ciocolata:

Se pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi adaugam ouale rand pe rand amestecand bine dupa fiecare ou.

  Dupa ce s-a racit spritam bilute in tava la distanta intre ele(se pot pune si cu o lingurita ).Se coc 30min(pana se rumenesc in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Intre timp pregatim budinca (conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 450ml lapte) trebuie sa fie rece cand umplem gogosile.Dupa ce s-au copt toate preparam frisca(conform instructiunilor de pe plic..eu am folosit doar 130ml lapte).In praful de frisca adaugam si un plic de zahar vanilat.

   Dupa ce s-au racit gogosile le taiem pe jumatate .punem un strat de budinca de ciocolata si apoi unul de frisca.

  Topim ciocolata cu 3 linguri de lapte si ungem gogosle cu ea calduta(cu varful unei lingurite).Optional se pot pudra cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Choux a la creme cu ciocolata-0
Choux a la creme cu ciocolata-1
Choux a la creme cu ciocolata-2
Choux a la creme cu ciocolata-3

COMENTARII (24)

Cris2711

Cris2711 1

28.01.2011, 17:48

Luk mai ai?

LUK

LUK 1

28.01.2011, 22:04

Nico..data viitoare

LUK

LUK 1

28.01.2011, 22:04

Oo Criss...nu te am mai vazut demult..pentru tine mai fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27