Choux a la creme cu frisca

de nadea68 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 3350 vizualizari

 

Bune de tot :))

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu frisca:

Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea.

Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se desprinde de pe fundul oalei.

Luam de pe foc si lasam la racit.Cand s-a racit un pic,adaugam ouale pe rand.amestecam dupa fiecare ou.

Luam o tava de cuptor ,asezam hartie de copt si cu pos facem gramajoare  de aluat.

Lasam la cuptor 10 min la foc mare dupa care reducem focul si mai lasam 20-30 minute.

Cand sunt gata,le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca pana se intareste.

Taiem choux  in doua si le umplem cu frisca.

 

 

 

TIPS-URI

1

umplutura o decideti voi,frisca,creme...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux a la creme cu frisca 306590
retete culinare - Choux a la creme cu frisca 306600
retete culinare - Choux a la creme cu frisca 306612
retete culinare - Choux a la creme cu frisca 306626
retete culinare - Choux a la creme cu frisca 306632

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.03.2014, 11:00

Una tot as vrea si eu dar cu mai putina frisca

MIUTA 1

28.03.2014, 12:27

nadea68 1

28.03.2014, 17:10

va multumesc mult pentru precieri si comentari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55