Choux a la creme cu frisca

de nadea68 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 6461 vizualizari

 

Bune de tot :))

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu frisca:

Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea.

Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se desprinde de pe fundul oalei.

Luam de pe foc si lasam la racit.Cand s-a racit un pic,adaugam ouale pe rand.amestecam dupa fiecare ou.

Luam o tava de cuptor ,asezam hartie de copt si cu pos facem gramajoare  de aluat.

Lasam la cuptor 10 min la foc mare dupa care reducem focul si mai lasam 20-30 minute.

Cand sunt gata,le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca pana se intareste.

Taiem choux  in doua si le umplem cu frisca.

 

 

TIPS-URI

1

umplutura o decideti voi,frisca,creme...

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.03.2014, 11:00

Una tot as vrea si eu dar cu mai putina frisca

MIUTA 1

28.03.2014, 12:27

nadea68 1

28.03.2014, 17:10

va multumesc mult pentru precieri si comentari

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni