Choux a la creme II

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Sep 2010 | 5836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -225 ml apa
  • -125 ml ulei
  • -125 g faina
  • -4 oua(3 mari)
  • -un varf de cutit sare
  • Crema:
  • -4 galbenusuri
  • -5 linguri de zahar
  • -5 lg de amidon
  • -450 ml lapte
  • -vanilie
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme II:

1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.

Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava.

Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
-Cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine

Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu chouxurile,deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.Se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Choux a la creme II 53130
retete culinare - Choux a la creme II 53131
retete culinare - Choux a la creme II 53132
retete culinare - Choux a la creme II 53133
retete culinare - Choux a la creme II 53134
retete culinare - Choux a la creme II 53135
retete culinare - Choux a la creme II 53136
retete culinare - Choux a la creme II 53137
retete culinare - Choux a la creme II 53138
retete culinare - Choux a la creme II 53139

COMENTARII (34)

Adinacarla 1

06.10.2010, 16:22

wow ce frumuseti... si preferatele mele

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 11:40

frumoase si bune

deyutzky 1

19.12.2012, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D