Choux cu ciocolata si caramel

de Lavinia in Prajituri, 27 Sep 2013 | 19417 vizualizari

 

Sunt extraordinar de delicioase :) Sursa de inspiratie : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2012/11/eclere-cu-crema-caramel.html

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 ml lapte
  • 125 ml apa
  • 110 ml ulei
  • 160 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • 4 oua

Crema de caramel:

  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 50 g amidon
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 130 g sos caramel

Decor:

  • 200-250 ml frisca lichida
  • sos de caramel
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 cub de unt
  • ciocolata milka cu caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux cu ciocolata si caramel:

Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul la racit. Dupa ce s-a racit aluatul adauga ouale ,unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Pune aluatul intr-un posh/punga taiata la capat si formeaza rozete in tava tapetata cu unt si hartie de copt lasand spatiu intre ele.(mie mi-au iesit 12 choux-uri mari) Baga tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc mare si inca 20-25 de minute la foc mic(depinde de cuptor). Stinge focul si mai lasa-le la cuptor cu usa intredeschisa pentru 15 minute.

Pentru crema prima data pregatim sosul caramel. Pune intr-o craticioara la caramelizat 4-5 linguri de zahar pana capata culoarea chihilimbarului. Adauga un cub de unt (30 g) si amesteca bine pana ce untul este perfect topit. Peste unt adauga 50 ml frisca lichida si lasa sa mai dea cateva clocote.(atentie la aburi).

Lasa sosul la racit si pune laptele la fiert. Amesteca galbenusurile cu zaharul ,amidonul,faina si laptele fierbinte. Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Adauga vanilia si caramelul si omogenizeaza bine.

Taie capacelul fiecarui choux si umple cu crema racita. Decoreaza cu frisca batuta bine si baga-le la frigider. Pentru sosul pentru decor caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi stinge-le cu o cescuta de frisca lichida .(cca 50 ml )

Lasa sosul sa se raceasca complet apoi decoreaza fiecare choux. Pune capacelele ,decoreaza cu glazura de ciocolata si patratele de ciocolata cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Profiterol