Choux à la crème de citron

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 3772 vizualizari

 

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

 

INGREDIENTE

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème de citron:

 

Prepararea cremei:

Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.

Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.

Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.

După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.

  

Prepararea choux-ului:

Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.

Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.

Se amestecă  alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.

Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.

Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.

Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.

Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.

Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.

Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.

Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème de citron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

27.05.2010, 21:58

@Roxy... fata, tie-ti dau toata dragoastea mea.... vrei?

Rocsi 1

27.05.2010, 22:03

acu o dai la intors stiu eu...

ionix 1

27.05.2010, 22:05

n-o dau ... stii ca esti febletea mea hai ca mai am retete de pus si cred c-apuc sa le pun iar peste o luna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Verdens Beste