Choux à la crème de citron

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 1528 vizualizari

 

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

 

INGREDIENTE

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème de citron:

 

Prepararea cremei:

Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.

Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.

Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.

După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.

  

Prepararea choux-ului:

Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.

Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.

Se amestecă  alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.

Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.

Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.

Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.

Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.

Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.

Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.

Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.

 

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Choux à la crème de citron-0
Choux à la crème de citron-1
Choux à la crème de citron-2
Choux à la crème de citron-3
Choux à la crème de citron-4
Choux à la crème de citron-5
Choux à la crème de citron-6

COMENTARII (27)

ionix

ionix 1

27.05.2010, 21:58

@Roxy... fata, tie-ti dau toata dragoastea mea.... vrei?

Rocsi

Rocsi 1

27.05.2010, 22:03

acu o dai la intors stiu eu...

ionix

ionix 1

27.05.2010, 22:05

n-o dau ... stii ca esti febletea mea hai ca mai am retete de pus si cred c-apuc sa le pun iar peste o luna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01