Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

de Gicuta in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 6458 vizualizari

 

 
Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat.
 

 

INGREDIENTE

  • Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • 1/4 lingurita sare
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
  • In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in doua linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux-uri cu crema de ness si ciocolata:

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri  in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc  usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.

Crema: Intr-un vas cu fund  dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi  adaugam sare, zaharul si faina. Punem  cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand  continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.

Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi  frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

08.02.2016, 12:06

Imi plac tare mult! Si foarte bine ti-au iesit!

MotanLaOale 1

09.02.2016, 09:27

frumoase

Corinuta 1

17.03.2017, 09:08

Minunate-s, si-mi plac de mor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor