Churros

de -Miti- in Dulciuri, 8 Feb 2011 | 6413 vizualizari

 

De mult nu am mai facut ceva spaniol si churros mi se pare un desert potrivit pentru o dupa amiaza mohorata.Ce e churros? Un fel de friganele lunguiete,pe care le inmoi in ciocolata calda.Cel putin noi asa le mancam,dar poate ne spun mai multe fetele din Spania.Dar cred ca ar merge si cu o cafea cu lapte.Oricum,copiilor le-a placut mult asa ca o sa mai facem!Poate fi savurat si de vegetarieni,dar trebuie sa inlocuiasca sosul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru churros:
  • 1 cup apa
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cup faina
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr deasupra
  • Sos de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1/4 cup smantana dulce sau lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.

Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.

Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se incinge uleiul pentru prajit.

Se pune intr-un sprit si se da drumul la cate o bucatica de 10 cm(sau mai mare)in ulei.

Se prajesc pe rand pana e gata aluatul.

Se presara cu zahar pudra.

ptr sos:se pun intr-o ceasca ciocolata cu smantana dulce si se dau la cuptorul cu microunde 2-3 minute

 

 

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

22.08.2012, 20:44

ce bun:

nilgun 1

11.09.2013, 22:40

delicios

Sylvie 1

18.07.2015, 14:00

Buna ziua!

Sunt putin indignata,nu inteleg ce rost a avut sa scrii "cup" ,care este in limba engleza ,si restul in limba romana.Nu suntem romani,retetele bunici,mamei,erau in alta limba?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55