Churros

de madi_marin in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 4954 vizualizari

 

Reţeta e preluată de pe site-ul www.nainakitchen.blogspot.ro,,. Sunt foarte gustoase şi sunt şi aspectuoase. Se pot servi pudrate cu zahăr, aşa cum am făcut eu, sau cu sos de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine după fiecare.

Se pune ulei mai mult la încins într-o crăticioară mică ,dar cu pereţii înalţi.

Se pune aluatul într-un poş şi se fac bastonaşe de 10 – 15 cm lungime, cărora li se dă drumul direct din poş în uleiul încins.

Se rumenesc până devin aurii.

Când se răcesc, se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Churros 309097
retete culinare - Churros 309099

COMENTARII (22)

madi_marin 1

06.04.2014, 09:43

fetele multumesc mult! sunt niste gogosele din aluat de ecler, doar ca sunt prajite si nu coapte! pudrate cu zahar sau servite cu sos de cioco...sunt delicioase

xana 1

06.04.2014, 11:01

adela_64 1

15.04.2014, 08:39

Wow ce bine arataaaaaaaaaaaaaaaa! C de obicei dealtfel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55