Churros cu apa de flori de portocale

de Doralinda in Dulciuri, 7 Iun 2013 | 2318 vizualizari

 

Odata cu achizitionarea robotului KitchenAid, mi s-a oferit si o carte de bucate, mare tare si am rasfoit-o din curiozitate sa vad ce contine, dar nu eram singura, ci si cu fetita cea mica care e o devoratoare de acest desert spaniol, asa ca, imediat cum l-a vazut, mi-a cerut sa il fac! Ma cam indoiam sa iasa asa cum le gasesc de cumparatat (doar de 2 ori pe an le gasesc aici, de ziua printului si de craciun) dar am ramas surprinsa sa vad ca mananca cam tot! Deci......a trecut de juriu! Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • jumatate lingurita scortisoara pudra
  • jumatate lingurita sare
  • 1 ou
  • 320 ml de lapte
  • 2 linguri de apa de flori de portocale (cred ca veti gasi la raionul ptr aniversare)
  • ulei vegetal ptr prajit
  • Nutella
  • 100 gr zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu apa de flori de portocale:

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o compozitie omogena si usor de manevrat.

Puneti compozitia intr-o punga speciala cu cornet de cca 1 cm (sau seringa cu forme ptr frisca de tort). Incalziti bine uleiul 190 C daca aveti friteuza, si puneti din compozitie lasand sa se prajeasca cca 4-5 min, pana vedeti o culoare frumoasa aurie, apoi scoateti si asezati intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a absoarbe uleiul.

Le stropti imediat cu apa de floare de portocale si presarati zahar deasupra. Se pot servi asa sau cu nutella. 

 

TIPS-URI

1

In loc de nutella, puteti sa faceti o crema voi si anume aveti nevoie de 150 gr ciocolata neagra si 100 ml smantana, dati prin razatoare ciocolata si puneti intr-un bainmarie. Smantana o incalziti pana ajunge la prima fierbere apoi o varsati deasupra la ciocolata, lasati cca 2 min si apoi amestecati. Inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Churros cu apa de flori de portocale 234332
retete culinare - Churros cu apa de flori de portocale 234333
retete culinare - Churros cu apa de flori de portocale 234334
retete culinare - Churros cu apa de flori de portocale 234335
retete culinare - Churros cu apa de flori de portocale 234336

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

07.06.2013, 16:43

nilgun 1

11.09.2013, 22:39

daaa.in Spania la mare cautare...cu ciocolata dimineata la cafea in toate barurile...am fost in concediu acolo si am servit asa

Doralinda 1

12.09.2013, 01:05

Nilgun si la noi aici se mananca destul de des! Sunt buni de tot, doar sa nu te gandesti la dieta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S