Churros cu sos de ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 18 Iun 2014 | 3169 vizualizari

 

Churros sunt niste faimoase gogosele spaniole,crocante in exterior si moi in interior,care noi le savuram aici in Belgia ori de cate ori mergem la Foire (un park pentru copii si pentru cei mari :)))) care se tine pe timp de vara,in vacanta mare :)

 

INGREDIENTE

Pentru gogosi:
  • 300-350 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 250 gr de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui ptr prajit
Pentru sos:
  • 100 gr ciocolata de patiserie
  • 100 ml smantana dulce(lichida)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu sos de ciocolata:

Preparam gogoselele:mai intai punem apa la fiert,apoi amestecam ingredientele seci faina,bicarbonatul,sarea apoi adaugam uleiul de masline si peste, apa fiarta(se pune apa cat sa fie o compozitie mai moale).

Se amesteca bine toate ingredientele,se poate amesteca si cu mixerul.

Daca compozitia este prea tare se mai adauga apa fiarta.

Se incinge uleiul,apoi se pune din compozitie intr-un posh cu un dui mai mic zimtat.

Cand sa incins uleiul se formeaza cateva bastonase(nu prea multe sa nu se lipeasca intre ele) se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet absorbant,se pudreaza cu zahar farin.

Sosul se face astfel:rupem ciocolata bucati intr-un bol,peste turnam frisca lichida si dam la cuptorul cu microunde,apoi amestecam pana se incorporeaza.

Se servesc aceste gogosele cu sosul de ciocolata obtinut.

Pofta buna si Bonnes vacances :)!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Churros cu sos de ciocolata-0
Churros cu sos de ciocolata-1
Churros cu sos de ciocolata-2
Churros cu sos de ciocolata-3
Churros cu sos de ciocolata-4
Churros cu sos de ciocolata-5
Churros cu sos de ciocolata-6
Churros cu sos de ciocolata-7
Churros cu sos de ciocolata-8
Churros cu sos de ciocolata-9

COMENTARII (24)

Lia_ 1

26.06.2014, 18:29

preferatele fiicei mele cand merge pe litoral (y)

kukibella 1

26.06.2014, 18:38

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:09

Yummy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04