Chutney de ceapă roșie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 12 Sep 2011 | 10186 vizualizari

 

Acest chutney (termen preluat de britanici de la indieni pentru a descrie un preparat picant cu consistență de sos gros sau pastă, care se servește alături de un fel principal) este simplu de făcut, iar rezultatul m-a surprins plăcut. Combinația de ceapă roșie caramelizată și brânză este deosebit de savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • • 3 cepe roșii mari
  • • 100 g zahăr
  • • 50 ml oțet de vin roșu
  • • 50 ml vin roșu
  • • piper și cimbru uscat
  • • 25 ml ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapă roșie:

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.

Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.

Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pur_si_simplu_papa_bun 1

13.09.2011, 14:37

Multumesc pentru aprecieri! Reteta am luat-o din revista Good Food, dar am adaptat-o putin

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:39

feliciacristea46 1

20.03.2013, 20:06

marfa !

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chutney iute din vinete