Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

de Panacris in Sosuri, 20 Sep 2015 | 887 vizualizari

 

Această minunată rețetă, am descoperit-o culmea într-o revistă a magazinului TAKKO :D M-a cucerit așa de tare încât am exectuta-o mai repede, decât alte rețet ce stau în așteptare :D M-am documentat ce-i cu chutney-ul ăsta : Radu Popovici m-a lămurit, un sos mai gros dulce,acru picant și tare aromat cu mirodenii minunate. http://www.reteteleluiradu.ro/2010/06/15/pe-scurt-despre-chutney/
Așa că m-a încumetat și am preparat, acum abia aștept să gătim chinezește, merge foarte bine ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 600 g,
  • Roșii 4 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ghimbir decojit 2 cm,
  • Ardei roșu iute 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Oțet de vin alb 100 ml,
  • Zahăr brun 150 g,
  • Vin alb 10 ml,
  • Cuișoare 2 bucăți,
  • Frunze de dafin 2 bucăți,
  • Baton de scorțișoară ½ bucată,
  • Sare iodată 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac:

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. Pentruaceastă operațiune am folosit robotul de bucătărie. Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vinul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește. Spor și poftă bună. 

P.S. L-am folosit pe Laurențiu-Ionel, ajutorul din dotare, adică Multicooker-ul de la Phillips ;), l-am programat ptr dulceață, și-a făcut treaba din plin;)

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-0
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-1
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-2
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-3
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-4
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-5
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-6
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-7
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-8
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-9
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-10
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-11
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-12
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-13
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-14
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-15
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-16
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-17
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-18
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-19
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-20
Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac-21

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

anca_rm

anca_rm 1

22.09.2015, 09:00

imi place ce ai facut aici

Raluca57

Raluca57 1

24.09.2015, 09:57

Vin alb 10 ml? Multumesc

Raluca57

Raluca57 1

26.09.2015, 08:18

Excelent acest preparat! Nu a mai ajuns în borcane, ai mei l-au devorat. Azi voi face din nou, porție dublă. F f bun!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!