Chutney de struguri si ceapa

de simona72 in Sosuri, 19 Mar 2013 | 1968 vizualizari

 

Asta toamna tot facind conserve si zacusti, am dat de aceasta reteta intr-o revista. Chutney este un termen englezesc, mai bine zis este un sos gros sau pasta folosit la asezonarea carnii si a legumelor, cu un gust interesant dulce-picant-sarat-acrisor. Se poate prepara in mai multe combinatii, depinde doar de gustul fiecaruia, combinatie de mirodenii, fructe si legume, uscate sau proaspete. Astazi am deschis un borcan de sos pe care l-am servit alaturi de carne. Asa ca va dau si voua reteta...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr struguri negri
  • 4 cepe rosii mari
  • 2 lamai
  • 300 gr zahar
  • jumatate lingurita piper
  • 2 lingurite sare
  • un ardei iute
  • o cana otet de mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de struguri si ceapa:

Boabele de struguri se taie in doua (eu am scos simburii), se pun intr-o cratita, se adauga ceapa taiata pestisor, lamaile cu tot cu coaja taiate marunt, ardeiul iute tocat si el. Se adauga si celelalte ingrediente si se lasa la rece 2-3 ore. Se pun pe foc si se amesteca din cind in cind, pt a nu se prinde de vas, se lasa pina  cind lichidul incepe sa se ingroase. Se pune in borcane calde sterilizate. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat asa 2 zile, apoi le-am pus in camara. Mie mi-au iesit 4 borcane a 350 gr.

 

TIPS-URI

1

reteta originala avea in plus stafide si mai mult otet, faceti dupa preferinte si gust

RETETA IN IMAGINI

Chutney de struguri si ceapa-0
Chutney de struguri si ceapa-1
Chutney de struguri si ceapa-2

COMENTARII (11)

feliciacristea46 1

20.03.2013, 19:24

merge si cu altceva, sau cum se face doar din ceapa ?

simona72 1

20.03.2013, 19:42

Draga Felicia daca citesti introducerea mea la aceasta reteta, vei vedea ca am specificat ca se face din legume, fructe uscate, fructe proaspete si mirodenii. Iti voi da exemple de amestec pe care le-am gasit eu in revista mea: Chutney din lamaie, sfecla, dtafide, Chutney din ceapa, struguri si pere. Sunt sigura ca vei gasi mai multe informatii si pe net daca cauti.

Panacris 1

25.03.2013, 09:29

Interesant! De probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41