Chutney si Subji Ayurvedic

de Catalinaflorea in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 1141 vizualizari

 

Chutney:sos indian din ardei si ceapa,foarte foarte bun si cremos.
Subji Ayurvedic:se aseamana cu tocanita romaneasca,dar este cu mult mai aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • Chutney:
  • 2 ardei rosii mari
  • 2 cepe mari
  • o bucata ghimbir proaspat
  • o frunza de dafin
  • 0,5 lingurita piper
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • o legatura patrunjel
  • Subji Ayurvedic:
  • 5 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • o ceapa
  • 0,5 lingurita scortisoara
  • o lingurita seminte de chimion
  • 0 lingurita curry
  • o lingurita boia dulce
  • 6 linguri ulei
  • o lingurita sare
  • 2 cani de apa(500 ml)
  • o felie potrivita fenicul
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney si Subji Ayurvedic:

Subji Ayurvedic:

Puneti cele 6 lg de ulei la incins,adaugati lingurita de scortisoara si semintele de chimion.Tocati ceapa marunt si o adaugati peste scortisoara,calti pana devine sticloasa.apoi adaugati ardeii rosii tocati cuburi potrivite.Lasati ardeii sa se inmoaie cam 5 minute cu capacul deasupra.Dupa adaugati cartofii taiati cubulete,curry-ul,boiaua dulce,feniculul,sarea si amestecati bine.Dupa 5 minute adaugati apa,puneti capacul si lasati la fiert circa 20 minute cu capacul pus,dupa inca 10 minte fara capac.Daca vi se pare ca este prea multa apa si cartofii se sfarma o puteti scoate cu un polonic.Luati de pe foc si puneti o mana de patrunjel tocat.

Chutney:

Tocati cuburi ardeii,tocati marunt ceapa si ghimbirul.Incingeti o tigaie cu ulei si adaugati frunza de dafin,apoi adaugati ghimbirul si sotati cateva secunde apoi adaugati ceapa.Tineti pe foc circa 5 minute apoi adaugati ardeiul puneti capacul si lasati la facut cam 15 minute.Ardeii nu trebuie sa fie foarte foarte moi.Luati de pe foc si adaugati sarea,piperul si patrunjelul tocat.Turnati compozitia in robot pana devine o pasta lichida.

A  fost cu adevarat ceva foarte foarte bun si aromat.Cu siguranta noi vom mai face.

Am servit cu paine indiana chapati cu ceapa si ardei iute. 

Pentru paine aveti nevoie de 6 linguri cu varf de faina integrala,o ceapa mare,1 ardei iute fara seminte sau peperoncino,sare,1 lingura ulei de masline si apa calduta.Amestecati bine,impatiti 8 bile si le rulati ca turtele,foarte foarte subtiri.Le coaceti in tigaia incinsa si dupa ce le scoateti le ungeti cu unt sau ulei de masline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chutney si Subji Ayurvedic 371951
retete culinare - Chutney si Subji Ayurvedic 371952
retete culinare - Chutney si Subji Ayurvedic 371953
retete culinare - Chutney si Subji Ayurvedic 371954
retete culinare - Chutney si Subji Ayurvedic 371955

COMENTARII (10)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:03

Panacris 1

19.03.2015, 18:47

monik80 1

20.03.2015, 13:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S