Ciabatta

de Sim0na in Piine, 15 Feb 2012 | 2215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Etapa 1:
  • 200 ml apă
  • 400 g făină
  • ½ plic drojdie uscată
  • Etapa 2:
  • 400 ml apă
  • ½ plic drojdie uscată
  • 2 linguriţe sare
  • 50 ml ulei măsline
  • 50 ml lapte
  • 600 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Am amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider pâna a doua zi. A două zi am scos aluatul din frigider şi l-am lăsat să ajungă la temperatura camerei. 

Am incălzit un pic 400 ml apa, pe care am turnat-o peste aluatul scos din frigider şi adus la temperatura camerei. Am încercat să dizolv cât mai bine aluatul cu mâna. Am adâugat sarea, amestecând bine, apoi am pus uleiul, laptele şi apoi fâina amestecată cu drojdia uscată. Am amestecat bine cu un tel, apoi, treptat am început să frământ cu mâna. Am obţinut un aluat lipicios si.. cam greu de manevrat. Am lăsat la crescut o oră, într-un loc calduţ.

Când aluatul şi-a dublat volumul, l-am împărţit în 3, şi folosindu-mă de făină din belşug am format pâinicile. Pe un blat de lemn am pus hârtie de copt, pe care am tapetat-o bine cu făină şi am pus pâinicile. Le-am lăsat la crescut 30 minute.

Între timp am pornit cuptorul şi am pus tava înăuntu. După cele 30 minute, am scos tava  din cuptor şi am transferat cu hârtie cu tot pâinicile în tava încinsă.

Le-am copt cca 30 minute, la 200 grade, dar pentru că mi s-au părunt cam.. albe, am dat drumul la grill şi le-am mai lăsat puţin să se rumenească. Şi din pacate le-am lăsat cam mult... Le-am scos din cuptor si.. le-am acoperit cu un prosop umezit. Au ieşit foarte fragede şi după cum se vede, foarte pufoase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciabatta 147066
retete culinare - Ciabatta 147067
retete culinare - Ciabatta 147068
retete culinare - Ciabatta 147069
retete culinare - Ciabatta 147070

COMENTARII (15)

T I M E A 1

16.02.2012, 00:16

ce bine arata )

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:06

ce pufoasa e

Sim0na 1

16.02.2012, 10:15

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D