Ciambella cu crema de lamaie

de ala_oancea in Prajituri, 6 Iul 2009 | 8820 vizualizari

 

Aromat si racoritor

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 budinca de lamaie
  • 2 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • Aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambella cu crema de lamaie:

Se amesteca frisca lichida cu laptele si zaharul si se pun la fiert. Intr-un bol se amesteca faina cu budinca. Se torna putin din amestecul de lapte cald si se mixeaza. Se adauga apoi galbenusurile, coaja si zeama de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si restul de lapte si se pune din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Intre timp se prepara aluatul. Se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit. Se adauga zeama de lamaie, apoi faina si praful de copt si se amesteca bine.

Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza 3/4 din aluat, ridicandu-l putin pe margini, apoi crema si restul de aluat. Se coace aproximativ 35 de minute la 180C.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciambella cu crema de lamaie-0
Ciambella cu crema de lamaie-1
Ciambella cu crema de lamaie-2
Ciambella cu crema de lamaie-3
Ciambella cu crema de lamaie-4

COMENTARII (23)

Oana

Oana 1

05.01.2010, 14:44

Ella, nu se separa ouale la blat, se pun intregi. Doar la crema se pus separat. Nici eu n-am dat la nimeni cand am facut , sigur iti iese

elena1988

elena1988 1

10.03.2011, 15:24

simo_brkic

simo_brkic 1

13.09.2012, 00:51

mmmm asta ca tot vroiam eu sa fac o ciambella adaugata la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!