Cighiri din organe de porc

de anisoara in Mezel de casa, 8 Iun 2010 | 42846 vizualizari

 

O reteta veche ttraditionala. Cand se taie porcul, mereu se prepara cighiri ( eu sper ) ca la voi tot asa se numesc. Se pun la pastrare in untura de porc sau se congeleaza.

 

INGREDIENTE

  • ficat de porc sau vita -300gr.
  • plamani - 200gr.
  • inima - 200gr
  • carnita de porc-200gr.
  • prapor- 500-700 gr.
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • condimente :
  • frunza de dafin
  • piper in boabe aromat
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei pt prajire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cighiri din organe de porc:

Praporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute.
Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.

Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm si se pragesc la foc mare , undeva 5-7 minute pina se rumenesc putin. In acest timp se curata ceapa , se taie marunt si se pune la prajit in ceaun. Totul se amesteca cu o lingura de lemn .

Dupa 15 minute ( in total) de prajire adaug apa ferbinte ,atit  cit sa acopere maruntaiele in ceaun , adaug usturoiul curatit in catei intregi, frunza de dafin, piperul in boabe, putina sare. Acoper cu un capac si le las sa se inabuse 15 minute. Totul se raceste, si dupa aceia se toaca in masina de carne cu tot cu uleiul si ceapa, usturoiul. Alte gospodine procedeaza in alt fel- toate bucatile de organe le fierb in apa cu sare si condimente , pe urma le taie in bucatile foarte foarte mici si formeaza cighiri pentru prajire. . La dorinta.

In vasul cu organe se adauga ouale, piperul negru macinat, sare dupa gust . La dorinta se mai adauga bucatelele de carne prajita aparte. Se amesteca foarte bine tocatura pentru cighiri.

Se formeaza parjoale de forma mari si rotunde si se invelesc in bucatele de prapor , fiecare in parte.
Dupa ce ati invelit toate cighirile - la dati la rece pe o ora sa se prinda bine.

Se incalzeste tigaia bine cu ulei, si se pragesc pe o parte si alta , atit timp cit se rumenesc bine pe o parte si alta.

De asemenea , se poate prepara o portiune de cighiri mai mare si o parte se poate ingheta la frigider, pe urma le dezghetati si prajiti.
Alt mod de pastrare- se pot praji toate cighirele si se pun la pastrare in untura de porc. Dupa aceia se incalzesc si se servesc la masa cu cartofi fierti in coaja si muraturi.

Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa  si se prepara in fiecare casa , atunci cind se taie porcul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cighiri din organe de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

anisoara 1

12.06.2010, 16:02

Multumesc fetelor, acesta receta este un delicates , ceva deosebit

iulianatanase 1

16.11.2010, 16:40

esti di zona moldovei cumva? ca mama unei prietene facea asa ceva si-mi placea mult(sunt din bacau)

adry88 1

04.06.2011, 10:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Toba