Cinnabons

de Oana in Prajituri, 2 Mar 2014 | 6193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml lapte dulce caldut
  • o jumatate lingurita sare
  • 60 g unt moale
  • 1 ou
  • 400g faina
  • 75 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1,5 cupe mici de drojdie uscata sau jumatate cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Topping:
  • o jumatate de cutie almette cu iaurt sau smantana
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabons:

Aluatul l-am facut la masina de paine, am pus in ordine ingredientele si am setat programul de framantat si dospit. Cand a fost gata, am scos aluatul pe masa infainata si am intins o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.

Pentru umplutura, am amestecat untul topit cu zaharul si scortisoara si am intins pe toata suprafata aluatului. Am rulat pe lungime si am obtinut un rulou, pe care l-am taiat cu ajutorul unui cutit bine ascutit in bucati de 1,5 cm grosime.

Se pun rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea rasucita in sus, sa se vada ca un melc :). Se lasa tava in loc cald inca 20 de minute, pana rulourile isi dubleaza volumul.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Intre timp se prepara glazura. Se amesteca untul moale cu crema de branza si se adauga treptat cate o lingura de zahar pudra, pana se obtine o crema fina si moale.

Se scot rulourile din cuptor si se glazureaza imediat cu crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

04.03.2014, 16:55

biig like!

LidiaChivu 1

13.03.2014, 22:10

gustoase!

duchess292004 1

22.03.2014, 18:23

Am incercat reteta si intradevar ies foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon