Ciocanele cu iaurt si sos de rodie

de papabundetot in Pui, 14 Dec 2013 | 2205 vizualizari

 

De tare multa vreme nu am mai facut ciocanele de pui,insa iata ca le-a venit si lor momentul :),asa ca am ales sa le fac mai deosebite,marinate in lapte batut cu sos de rodie si o garnitura de cartofi la cuptor cu ceapa caramelizata.A fost un deliciu si as repeta din nou experienta daca ar fi sa mai fac de curand ciocanele de pui. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 8 ciocanele de pui
  • 200 ml lapte batut (facut in casa)
  • curry,nucsoara,scortisoara
  • sos worchester,
  • sos soia
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • o lingurita boia
  • o lingurita curry
  • o lingurita chimen
  • o lingurita coriandru boabe
  • o lingurita scortisoara
  • Pentru sosul de rodie:
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri miere scortisoara,
  • cuisoare macinate
  • 1 rodie
  • 1 lingura sos barbeque
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele cu iaurt si sos de rodie:

Pulpele de pui le-am spalat bine si apoi le-am condimentat cu sos soia,sos worchester,curry,nucsoara,scortisoara si apoi am pus peste ele laptele batut.Le-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi le-am pus intr-un vas de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si 20 min.

Am curatat 1 kg ceapa si am taiat-o in sferturi.Intr-o tigaie am incins o lingura de ulei,apoi am pus o lingurita scortisoara,o lingurita curry,o lingurita boia,o lingurita chimen si o lingurita boabe de coriandru pe care le-am zdrobit usor inainte in mojar.Am lasat condimentele sa isi elibereze aromele si apoi am adaugat cepele taiate si le-am caramelizat usor la foc iute,pret de cateva minute.

Intr-o tava de copt am pus cartofi taiati in bucati mari,peste ei am adaugat cepele caramelizate,curry,boia,piper sichuan si un praf de sare,am pus o lingura de ulei,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 40 min pana cand cartofii s-au rumenit frumos.

Intr-o craticioara am pus vinul,cuisoarele,scortisoara si am lasat sa fiarba cateva minute,apoi am adaugat mierea,bobitele de rodie si sosul barbeque si am lasat sosul sa scada putin si sa se ingroase.

La final am servit cartofii cu ceapa caramelizata,pulpita de pui si sosul de rodie cu vin. O minunatie de arome si culori.

Pofta mare!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocanele cu iaurt si sos de rodie 284497
retete culinare - Ciocanele cu iaurt si sos de rodie 284498
retete culinare - Ciocanele cu iaurt si sos de rodie 284499
retete culinare - Ciocanele cu iaurt si sos de rodie 284500

COMENTARII (25)

babi5 1

15.12.2013, 15:08

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 17:58

papabundetot 1

16.12.2013, 09:06

Multumesc frumosilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L