Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate

de silvi0ara in Curcan, 22 Noi 2010 | 3026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ciocanele curcan
  • 5 catei de usturoi intregi
  • 1 morcov
  • 1 portocala-sucul
  • 100ml vin alb
  • 1 crengta mica rozmarin
  • 2-4 frunze salvie
  • cimbru proaspat
  • 1 mar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de mere:
  • 2 mere
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita unt
  • 2-3 linguri suc de portocale

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate:

Ciocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de coaja se se taie felii.Se pune sucul de la ½ portocala,vinul si putina apa.Se leaga punga la gura se pune intr-o tava iar la final intepam punga din loc in loc sa lasam aburul sa iasa.Se da tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.Se tine in functie de cat de rumenit va place.Intre timp pregatim merele pentru garnitura.Intr-o tigaie punem zaharul la caramelizat,cad s-a topit si capata o culoare aramie adaugam untul,lasam sa se topeasca,apoi adaugam merele curatate de coaja si taiate felii potrivite.Le lasam se se inmoaie putin pe fiecare parte,apoi adaugam zeama de portocala.Le servim alaturi de friptura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-0
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-1
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-2
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-3
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-4
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-5
Ciocanele de curcan la punga cu mere caramelizate-6

COMENTARII (14)

corina241

corina241 1

23.11.2010, 21:06

ce apetisant

MIUTA

MIUTA 1

24.11.2010, 11:20

Ce bunsuper delicios

Cris2711

Cris2711 1

23.07.2011, 13:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12