Ciocanele de pui cu miere

de Brindusa in Pui, 13 Feb 2011 | 2241 vizualizari

 

Toata lumea stie. Ce e bun ingrasa. Adevarul e ca mancarica asta e prea buna ca sa ne pese.O data merge, nu-i asa? Nu va fie teama s-o incercati, chiar daca e facuta cu miere. Celelalte ingrediente echilibreaza asa bine gustul dulce al mierii, incat acesta nu se simte.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri miere lichida
  • 1 lamaie, sucul
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura susan seminte
  • 12 ciocanele (pulpe inferioare) de pui, crestate putin
  • 4 linguri faina
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 300 ml vin alb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu miere:

Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul. 

Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada

Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada.

Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si scurge-le putin.

Pe o farfurie amesteca faina cu sare si piper. Da carnea prin acest amestec.

Intr-o tigaie mare in care sa incapa toata carnea, incalzeste untul si uleiul. Prajeste ciocanelele la foc mare 3-4 minute, sa se aureasca pe toate partile.

Daca nu ai o tigaie asa de mare, pune doar 1/2 din unt si ulei si prajeste jumatete din carne. Apoi curata tigaia si prajeste si cealalta jumatate. Nu folosi uleiul anterior, pentru ca va arde carnea.

Pune toata carnea in tigaie, da focul mic, pune un capac si lasa 15 minute ca sa se patrunda carnea. Aceasta e gata daca, atunci cand o intepi cu furculita sucul care iese e clar si nu mai are urme de sange.

Scoate carnea din tigaie si pastreaz-o la cald. 

Scurge aproape tot uleiul din tigaie. Adauga marinada si vinul. Amesteca. Lasa la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate si se ingroasa.

Daca uleiul este prea ars, pune marinada si vinul intr-o craticioara. Adauga 2 linguri din ulei (fara arsuri) si fierbe pana ce scade la jumatate.

Serveste ciocanelele de pui cu sosul de vin. Garniseste cu patrunjel proaspat tocat.

 

COMENTARII (18)

LUK 1

14.02.2011, 21:00

Brindusa 1

14.02.2011, 22:32

Uau ce da omuleti mancacios! M bucur ca va place.

mamaieelena 1

15.02.2011, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21