Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

de simona72 in Pui, 23 Ian 2014 | 5929 vizualizari

 

Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • pt ciocanele:
  • 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
  • fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri zabar brun
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
  • pt garnitura de orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
  • frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune:

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.

Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand scoateti tava cu friptura din cuptor, puteti sa o acoperiti cu o folie de aluminiu, ramane mai mult timp calda si se inmoaie partea de deasupra

2

in garnitura de orez puneti condimente si verdeturi dupa gust

3

garnitura se poate face si pe flacara de la aragaz, dar atunci micsorati timpul de fierbere la 10 minute din momentul in care orezul incepe sa fiarba

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292959
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292960
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292961
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292962
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292963
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292964
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292965
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292966
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292967
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292968
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292969
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292970
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292971
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292972
retete culinare - Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune 292973

COMENTARII (29)

Florentina_Cristina 1

24.01.2014, 18:09

diaconta 1

24.01.2014, 23:58

ce apetisant

Panacris 1

16.11.2014, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: